Inlägg

Mascara för dig med känsliga ögon

Har du väldigt känsliga ögon ska du verkligen satsa på mascara som är för allergiker och helt utan parfym

Har du lätt för att få tårar när du använder hudcremer eller fel mascara? Då är du verkligen inte ensam om det utan behöver en mascara för känslig hy. Många människor är allergiska mot parfymer och därför har sjukhus bannlyst parfymer och smink som innehåller parfymer.

Ett märke som är känt för att ha vänliga mascaror är Maria Åkerbloms mascara. Det sägs att Clinique också har bra mascaror, men jag känner inte att de är lika bra som Maria Åkerblom.  Den kostar ca 240 kr skulle jag tro men det är den värd också.

Du kan köpa en lite dyrare mascara och kanske spara in så du inte får mycket spill när du lagar mat. Tänk också på allergi gällande mat för den som är superkänslig ska både tänka på att tvättmedel mm är parfymfritt samt också att maten inte ska vara tex chark eller skinka. För dessa är hårt processade maträtter och kan skapa allergi.

Du har även IsaDora Hypo-Allergenic Mascara 30 Black 10 ml för ca 169 kr 

Den har dessutom fått pris för att den är så bra för känsliga ögon. Detta är något du också kan satsa på.

När det gäller att välja ugnsfat finns det några saker att tänka på. Storleken på skålen bör vara lämplig för den mängd mat som du tillagar. Ugnsformar kommer i olika former och storlekar. Vissa är gjorda av metall, medan andra är av keramik eller glas. Ugnsformar av metall har vanligtvis en beläggning av emalj eller non-stick-material för att förhindra att de fastnar och göra det lättare att städa.

Det är också viktigt att tänka på hur lätt det är att rengöra formen. Om du gör ett komplicerat recept kanske du vill välja en enklare form som är lättare att städa efteråt. Slutligen bör du fundera på vilket utseende du vill ha på din maträtt. 

Vissa föredrar det klassiska utseendet hos ugnsfat i metall, medan andra föredrar det mer moderna utseendet hos glas eller keramik.

När det gäller matlagning är ugnsfat mångsidiga. De kan användas för att baka, steka, grilla eller till och med bara för att värma mat. Bakning är det vanligaste användningsområdet för ugnsformar. Stekning är ett annat populärt användningsområde, särskilt för kött och grönsaker. Grillning är också en möjlighet, även om det inte är lika vanligt. Slutligen kan du använda ugnsformar för att återuppvärma mat som redan har tillagats. Detta är ett bra alternativ om du vill undvika att överkoka maten eller om du har ont om tid.