Makeup/Smink

Makeup trender i vår

Nu ska vi visa våra läppar

Vi som tycker om makeup brukar se till att följa och läsa trenderna under årstiderna. Makeup trender i vår är riktigt målade läppar och ett mörkt rouge så att det verkligen syns. Ögonen ska också målas för att framträda. Något som kanske är lite mer nytt för i år är pärlorna. Pärlor som man både kan ha i hår och i ansikte. Dessa pärlor börjar dyka upp i butikerna nu lite här och där, och har dom inte kommit in än så kommer dom. Fråga om du är osäker för alla butiker kanske inte vågar köpa in förrän dom hör att det fungerar att sälja. Mindre butiker kanske är lite försiktiga i början och i dagens läge är det hård konkurrens och butikerna vill kunna överleva.

Makeup trender i vår

Det är säkert många som har målat sina läppar varje dag. Kanske mer nu i vinter då man inte vill få torra och spruckna läppar och idag kan man köpa både milda och feta läppstift för läpparna med olika färger.  Nu till våren ska vi fortfarande måla våra läppar i olika färger, men förbättra dom med läppolja så det blir ‘”lackerade” läppar. Det finns en hel del olika läppoljor att köpa ute i butikerna och på nätet. Det har också varit en hel del Tik Tok filmer om den nu heta produkten Lip Glow Oil.

Dior har till exempel en Lip Comfort Oil som gör dina läppar både blanka och mjuka. Den är inte kladdig och håller läpparna mjuka länge och har också fin färg. Det finns självklart billigare märken än Dior. Kicks har många bra läppstift med glans.

Makeup trender i vår

Pärlor både i hår och ansikte i vår

I vår är den nya make up trenden att sminka sig med marmaid makeup. Om man går med den trenden kan du använda dig av pärlor i ansiktet också och för att få dom att fästa ordentligt använder du ögonfranslim. Sätt pärlorna under ögonbrynet, på kindbenen eller utmed näsan. Är du osäker så finns det många bilder och filmer på nätet att titta på. Vill man inte ha pärlor i ansiktet kanske du istället vill ha fräknar som också är populärt. Det finns till och med speciella Freckled pen att köpa.

Mermaid makeup var populärt 2017 med dom pärlemoskimrade kinderna och halo effekter.Nu går trenden lite längre med både makeup, hår, doft och kläder. Mermaid makeup kan också kallas för mermaidcore och syns nu överallt på sociala medier. Är du nyfiken så är det bara att söka på hashtaggen #mermaidmakeup.

Ta fram dom där ögonskuggorna du lagt undan med pastellfärger. Det finns också många paletter att köpa med metaliska, pastellfärger och glitter i butikerna. Både dom lite mer exklusiva och dom billiga. i vår ska vi markera våra ögon både upptill och nertill som sedan suddas ut. Mindre smalare penslar som du enkelt använder brukar finnas vid alla paletterna. Köp inte en för mjuk utan hellre lite hårdare så att du kan sudda enklare utan att du blir irriterad under ögat då det är ett känsligt område.