Okategoriserade

Nagellack

Skaka inte

Om du skakar ditt nagellack kan det fastna i skaftet och det gör att det kan torka ut. Samma sak händer om nagellacksburken ligger ner. Det bästa är att rulla nagellacket mellan händerna. Du ska också förvara nagellacket mörkt – till exempel i en låda med jämn temperatur. Du ska då undvika att förvara dom i ditt badrum där temperaturen ändras från kallt till varmt när du duschar eller badar.

Förvara också nagellacket stående. Då håller det bäst. Ligger flaskorna ner fastnar nagellacket i skaftet.

Ett nagellack håller i cirka två år. När det blir äldre kan det klumpa sig och blir då svårt att måla på nageln. Dessutom kanske det inte sitter så bra. Du kan prova att droppa några droppar nagellacksborttagning i flaskan om det blivit för tjockt. Rör runt med penseln.