Berättelser

Ge handen, men dom tar hela armen

Hej alla!

Igår hände mig en sak som jag vill dela mer er! 

Först och främst!! Jag hjälper gärna folk som verkligen är i en svårt situation MEN!! det gör jag när jag kan och jag väljer själv hur jag kan hjälpa!!

Igår var jag på väg till Lidel och där fanns en kvinna (en tiggare)  som hon säger vara gravid och dessutom har fyra barn från tidigare, jag var på väg till jobbet vid nio tiden då skulle jag gå in på Lidel och köpa lite lunch där till jobbet men innan jag går in jag ser henne där fryser och svälter och bad om mat för hon hade inte ätit, jag tyckte synd om henne som är i en svårt situation, då köpte jag lite bröd och jordgubbar, choklad för att hon ska ta lite kalorier och hålla sig varm, i alla fall jag gav dom varorna till henne och hon snabb tar påsen och börjar äta. Det känns verkligen bra att hjälpa!!  men det jag inte godkänner är att hon eller vem som helst passar på och tar så mycket saker hon kan från mat butiken!

DETTA HÄNDETR EFTER!! 🙅🏻‍♀️❌⚠️

När jag kom tillbaka från jobbet jag skulle gå in igen till Lidel för jag skulle köpa lite grejer till hemmet, hon såg mig och jag frågade hur det hade gåt för dagen? och då menade jag hennes hälsa eftersom hon är gravid, men stället pekade hon magen och sen munen som att hon var hungrig och nämnde Tomater på portugisiska, sen sa hon kom!! vi gick in till Lidel och hon tog tomater, blomkål, sen skulle hon också ta kaffe men då frågade jag henne hur skulle hon betala och då sa hon “inte kaffe? te?” då förstod jag att hon ville att jag skulle betala, men jag hade redan givit henne frukos sen tänkte jag om jag hade hamnad i hennes situation nånting som jag var ganska nära att uppleva för tre år sen när socialen där jag bodde förr nekade socialbidrag till mig och min son, enligt dom jag hade för mycket pengar att leva på men jag hade bara jobbat i tre månader och sen blev jag arbetslös, för min son fick infektion i kroppen pga en förkylning! men denna är en annan historia som jag kan berätta sen.

I alla fall jag köpte dom varor till denna kvinna men kände mig väldig utnyttjat, hon passade på att inte bara visa nånting hon var sugen på utan hon ville ha mera saker och tog så mycket hon kunde men jag sa stop i bra tid innan hon skulle hinna ta mer grejer. Min poäng är att man hjälper så mycket man kan och när det passar och folk, vem som helst borde inte utnyttja läget. När jag var på väg hem jag bara kände mig väldig dum och  tänkte “hon var hungrig och behövde mat för sina barn och sig själv” liksom så skulle jag inte känna mig så dum och utnyttjat.

Jag hoppas ni har haft en trevlig helg och jag ska försöka släppa denna händelse, jag måste säga att det känns bra att i alla fall skriva om det som hände. 

Ha en bra dag!! ☺️☺️