Berättelser

Story time, Berättelse del 2

Storytime Del 2

Efter att jag hade jobbat som städerska försökte jag söka annat jobb, men så klart blev jag tvungen att ansöka om socialbidrag till sist, jag hade inte kunnat sparat pengar och att hitta jobb är inte så lätt nu för tiden och eftersom det gick inte så mycket tid på jobbet plus att min son var sjuk dom dagar då hann jag inte tjäna så mycket pengar. Efter alla papper jag hade då lämnat hos socialen som dom kräver att man ska lämna när man ansöker om ekonomisk bistånd, Social handläggaren jag fick hade skickat ett brev där det stod att jag inte skulle få social bidragen pga att jag hade enligt dom “mycket pengar” att försörja mig fast det stämde inte alls. catering uppsala

Då ringde jag honom på en gång för att be om en tid hos honom och fråga vart dom pengarna fanns?? jag fick tiden men ingen förklaring, han bara satt där och sa “tyvärr det finns redan ett beslut men du kan alltid överklaga” jag överklagade men dom gjorde ingeting, och jag hade ingen jobb, social stöd eller pengar på 8-9 månader, den ända person som hjälpte mig var min pappa och tack och lov han var här annars hade jag hämnat på gatan med en två åring som är född med moriska fel och som man måste hjälpa honom extra mycket. När jag äntligen fick en ärlig social handläggare fick jag reda på att förra social handläggare hade gjort nåt fel när han räknade mina inkomst papper, eftersom den nya handläggare fick aldrig fram samma summa som den förra handläggare sade till mig att jag “hade” hon blev  förvånad att han fortfarande fanns på social enheten, jag blev jätte arg och ledsen eftersom pga honom fick vi gå genom en jätte svårt situation och min pappa hade inte skyldigheten att försörja oss, men jag är stor tacksamt med pappa och hoppas bara på att den där mannen får det han förtjänar nån dag i sitt liv. 

Hoppas ni har en jätte fin dag!!

¨